Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейсбук групата "Аз съм Георги Тонев Колев" иска оставката на В. Марковска

Снимка: БГНЕС

Всички Георгитоневколевци да заповядат довечера в 18 часа на езерото Ариана, каза в "12+3" блогърът Асен Генов. Около 300 души членуват вече в групата във Фейсбук с името "Аз съм Георги Тонев Колев". Те искат оставката на Венета Марковска, която беше избрана за конституционен съдия, без да се проверяват сигналите срещу нея.

Обществото живее в една задълбочаваща се лъжа. В. Марковска се опитва да опровергае твърденията за нея, които станаха публично достояние. Конституционният съд е най-висшият орган на съдебната система. Конституционните съдии трябва да са хора с висока нравственост. Сигналът беше потвърден от зам.-министър Вучков, който каза, че Марковска се е срещала с него. Защо парламентът не е проверил фактите преди нейното избиране? Сега тя може да играе буквално на инат и да положи клетва като конституционен съдия.

Искаме Анастас Анастасов също да се оттегли, тъй като имаше отношение към скандала "Верту". И двамата нямат място в КС, където изискванията към морала на съдиите са изключително високи.

Другото интересно нещо е скритото писмо на госпожа Крус. То пристигна миналия месец и стана публично достояние доста по-късно, след като беше крито две седмици.

Има ли значение дали подалият сигнала Георги Тонев Колев е физическо лице или образ? Това ни дава доста дълбока схема за пороци в съдебната система, каза още Генов.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна