Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тонев се присъедини към националния отбор за контролата с Украйна

Снимка: БГНЕС

Крилото на "Лех" (Познан) Александър Тонев стана поредният играч, който пристига в лагера на националния ни отбор по футбол. 22-годишният голмайстор на младежкия отбор от последната кампания пристигна в София късно снощи след победата на "Лех" с 1:0 над "Видзев" (Лодз) в 11-ия кръг на полската "Екстракласа". Иначе отборът се събра вчера в хотела в Правец и започна подготовка за контролата с Украйна на терена, изграден от БФС със собствени средства над градската база. Мачът е на Националния стадион "Васил Левски" в сряда от 18:00 часа, а 15 от избраниците на селекционера Любослав Пенев направиха първа тренировка в Правец в неделя следобед. Отборът ще остане на лагер в хотел RIU Правец до сряда, а по програма официалната тренировка на тима на "Васил Левски" ще се състои в понеделник, 12 ноември, от 18:30 часа. Половин час по-рано Любослав Пенев ще даде пресконференция в зала "Родина" на стадиона.

На тренировката в неделя с националния екип на перфектния терен излязоха вратарят Стоян Колев, Иван Бандаловски, Йордан Минев, близнаците Миланови, Александър Александров, Георги Илиев, Маркиньос, Иван Цветков, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Валери Божинов и Димитър Рангелов, Светослав Дяков и Николай Бодуров. Футболистите бяха разделени на 3 групи в зависимост от целта на заниманието и степента на натоварванията през последните няколко дни за всеки от тях.

Снощи към отбора се очакваше да се присъединят още 5-има футболисти, а днес в лагера ще дойдат и последните двама - Николай Михайлов от "Твенте" и Станислав Манолев от ПСВ "Айндховен".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна