Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" без Пламен Илиев за два мача

Снимка: Архив

"Левски" ще изиграе следващите два мача без своя капитан Пламен Илиев. Стражът на "сините" е наказан от Дисциплинарната комисия към БФС заради поведението му по време на срещата срещу "Ботев" (Враца). При победата на столичани с 2:0 над врачани стражът изрита Николай Маринов от „Ботев”, който го провокира преди това.

Максималното наказание за Пламен Илиев можеше да бъде три срещи, но заради поведението на играча на „Ботев” (Враца) той ще пропусне само две – голямото дерби срещу „Лудогорец” в неделя и реванша от 1/16-финалите за Купата на България срещу „Пирин” (Разлог). Освен това Илиев ще трябва да плати и глоба от 800 лева.

Николай Маринов пък беше лишен от състезателни права за един мач и е с глоба от 600 лева.

Наказание получи и съдията Ахмед Ахмед, който показа само жълти картони на футболистите. Той няма да свири мачове до края на настоящата година.

Ето какво каза председателят на ДК Юри Кучев:

Бяхме сезирани от делегата на мача Неделчо Михайлов с молба да прегледаме видеозаписа от срещата и да уточним случилото се в този епизод. За мен няма никаква драма и не знам защо се вдигна толкова шум, след като всичко е ясно. Грешката е на съдията Ахмед Ахмед, че не показа по един червен картон в случая и нямаше да има такива коментари. Самият рефер си призна за грешката, а съдийската комисия го е наказала до края на годината. В доклада си Ахмед е описал действието на футболиста на "Ботев" Враца като опасно атакуване в игрова обстановка, а ответната реакция на Пламен Илиев - като провокативни поведение при спряна игра. От видеозаписа се вижда, че Пламен Илиев реално побутва с крак падналия играч на "Ботев", а пък и има провокация от страна на съперника му. По тази причина на вратаря на "Левски" не налагаме максималната санкция от 3 мача затова деяние, а от две срещи.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна