Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Михайлов няма да играе до края на годината

Снимка: БГНЕС

Николай Михайлов няма да играе до края на годината. Това стана ясно, след тази сутрин той премина ядрено магнитен резонанс. Вратарят на националния ни отбор се контузи на тренировката вчера в Правец, след като обърна лявото си коляно. Така стражът ще пропусне днешната контрола срещу Украйна. Срещата е от 18.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Очаква се Михайлов  да претърпи операция в Испания. Интервенцията най-вероятно ще бъде извършена през уикенда.

Контузих се в края на вчерашната тренировка. Увреден е менискусът, добре че няма проблем с връзките. Ще се оперирам при професор Кугат в Барселона, сподели Михайлов.

Травмата ще принуди Михайлов да пропусне предстоящите две решителни битки и на клубния му отбор „Твенте” за излизане от групата на Лига Европа срещу "Хелзинборг" и "Хановер",  но най-вече за шест мача от Ередевизие.

Футболист номер едно на България за 2011 година ще пропусне и супер дербито на Холандия на 9-и декември на “Филипс Стейдиъм” срещу "ПСВ Айндховен", което може да реши битката за първото място в шампионата.

Очаква се родният вратар да поднови тренировки малко преди Коледа, като ще бъде напълно готов за подготвителния лагер през януари.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна