Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джъд Тръмп спечели PTC Victoria Bulgarian Open

Снимка: БГНЕС

Джъд Тръмп спечели професионалния снукър турнир  PTC Victoria Bulgarian Open и показа, че е номер 1 в света в момента. 23-годишният англичанин победи с 4:0 фрейма четирикратния световен шампион Джон Хигинс.  Така младокът от Бристол извоюва своята шеста титла от Players Tour Championship - серии, които са част от ранкинг системата, но от по-ниска категория.

Освен трофея Тръмп взе и чек за 12 000 евро и 2000 точки за световната ранглиста. Това бе втори финален сблъсък между двамата състезатели в рамките на последната седмица.

В сряда Хигинс надделя с 4:2 части над английския си опонент в решаващия мач за титлата на UK PTC 4 в Глостър. Шотландецът надви Тръмп на финала на "Шанхай Мастърс" по-рано през сезона, както и на този през 2011 година на световното първенство в "Крусибъл".

Не ми беше никак лесно. Играл съм срещу Джон пет или шест пъти на 1/2-финали и финали и винаги губя. Надявах се да отпадне на 1/2-финала, за да не се налага да играя отново срещу него. Радвам се, че този път се справих. Достигнах до четири финала през сезона и имам усещането, че мога да спечеля всеки турнир, стига Джон да не се изпречи на пътя ми. Публиката беше невероятна - все едно сме на световно първенство, заяви след победата Тръмп.

След срещата Джон Хигинс сподели, че със сигурност това няма да е последното му участие в турнир в България:

Играта ми на финала не вървеше въобще, но като цяло мога да кажа, че имах чудесна седмица и публиката беше страхотна, заяви в интервюто след мача Хигинс. Поздравявам Джъд, той заслужи победата. В България има голяма страст към играта, вижда се вълнението на хората. Ние състезателите пътуваме много и постоянно, но със сигурност това няма да е последното ни идване в България.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна