Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 4 милиона евро ще струва домакинството ни на Евроволей 2015

Според президента на федерацията ни по волейбол Данчо Лазаров близо 4 милиона евро ще струва домакинството на Евро 2015
Снимка: БГНЕС

 

Около 3 милиона и 500 хиляди евро ще бъдат необходими на България и Италия за домакинството на Евро 2015 по волейбол, съобщи президентът на федерацията ни Данчо Лазаров. Двете страни получиха право да организират шампионата на Стария континент след 3 години, като от българска страна градовете домакини ще бъдат София, Пловдив или Варна.

Бюджетът на Евро 2015 е приблизително около 3 милиона и половина евро. Това е сумата, която трябва да бъде разпределена между двете федерации. Нашата част може да бъде по-голяма, тъй като в София ще се изиграят полуфиналите и финалите на шампионата, заяви Лазаров.

Все още не е известно дали Варна ще може да приеме мачове от груповата фаза на европейското първенство, тъй като Дворецът на културата и спорта не отговаря на необходимите изисквания.

Във Варна може да се играят мачове от Евро 2015, ако бъде направен ремонт и капацитетът на съоръжението стане минимум 6 000 седящи места. Ако това не се случи, мачовете ще се играят в Пловдив, където в момента се строи нова зала. Дворецът на културата и спорта има два проекта за реконструкция. Първият е
за 6 000 зрители, а вторият е за 8 000 зрители, който ще бъде доста по-трудно изпълним. Около 4 милиона лева са необходими за реконструкцията на зала "Конгресна", за да може тя да отговаря на необходимите изисквания. От доста години залата не отговаря на тези условия, но ние все пак успявахме да провеждаме в нея важни волейболни мачове
, каза още Лазаров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна