Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на "Славия" Венци Стефанов: Падна ни се отбор, който играе футбол

Снимка: БГНЕС

Президентът на футболния "Славия" Венцеслав Стефанов не беше особено щастлив от изтегления съперник за неговия отбор в турнира за Купата на страната. Стефанов дойде за заседанието на Управителния съвет на Професионалната лига когато научи, че белите трябва да спорят на 1-и и на 15-и декември с "Ботев" (Пловдив) за място на четвъртфиналите.

Хубавото е, че се паднахме с отбор, който играе футбол. Надявам се, че "Славия" и "Ботев" като две от най-старите футболни марки в България, ще направят добри мачове като ниво на играта. Не съм особено доволен, тъй като можеше да ни се падне по-лесен съперник. Но така или иначе няма как - ако имаш амбиции в един турнир, трябва да победиш всеки, каза още Стефанов.

Той заяви, че няма значение за него дали първата среща е в София или в Пловдив. Той даде пример с мачовете на "Лудогорец" и ЦСКА, в които ЦСКА е бил домакин във втората среща, в която загуби, но въпреки това продължи напред. Ето този двубой между "Лудогорец" и ЦСКА е типичен пример за това как тези неща нямат значение. За мене обаче най-важното наистина е "Ботев" и "Славия" да изиграят два добри мача, с футболни достойнства, и интригата да присъства и в двете срещи, каза още шефът на най-стария столичен клуб.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна