Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Найденов: Няма да участваме в поредния цирк с номинции за конституционен съдия

Снимка: БГНЕС

В бюджет 2013 липсват ясни политики, липсват приоритети, които да съответстват на очакванията на  хората. Затова предложихме т.нар. алтернативен бюджет. Имаме предложения, които са в рамките на около 2 милиарда допълнителни приходи и съответно толкова допълнителни разходи. Това каза за "Хоризонт" и предаването "Неделя 150" заместник-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов.

Без да сме се формализирали с обявяването на правителство в сянка, на практика го има чрез дейността на съветите и на комисиите към националния съвет. Там има достатъчно ясно профилиране, допълни той.

Конгресът на БСП ще се проведе на  16 февруари, но това е решение, което предстои, което предстои да бъде взето, заяви Найденов.Това, което ни предстои, що се отнася до парламента, освен бюджета на 5 и 6 декември, са процедурите по избор на новия конституционен съдия. Няма да участваме в поредния цирк, както по отношение на изслушването в Правната комисия, така и най-вече по отношение на гласуването в пленарна зала.

Найденов коментира и ставащото в СДС:

Ставаме свидетели на един своеобразен парламентарен локаут. Група от т.нар. независими депутати играят ролята на стачкоизменници и заменят народните представители от СДС. Заменят ги както при внасяне на кандидатура, а според, разбираме, коментара и на председателя на СДС ще ги заменят и при законодателните инициативи. Това е достатъчно неприятно и жалко развитие по начин, който отдавна е непознат за БСП.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна