Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата, ощетили "Ботев", аут - Тасков изгоря за 6 мача, Трифонов за 15, а Славов за неопределено време

Таско Тасков, Цветан Трифонов и Георги Славов бяха наказани от Съдийската комисия на БФС
Снимка: БГНЕС

 

Тримата футболни рефери, които явно ощетиха пловдивския "Ботев" в последните няколко седмици - Таско Тасков и Цветан Трифонов в мача срещу "Лудогорец" и Георги Славов в мача срещу "Славия" за Купата отнесоха наказания от Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС). Тасков ще почива 6 мача, Трифонов, който не видя дузпа и редовен гол за "жълто-черните" - 15 мача, а Славов, който пропусна двуметрова засада в полза на "Славия", е наказан за неопределено време. Освен това последните двама са и с последни предупреждения за изключване от ранглистата. Ето и решенията на Съдийската комисия:

След като изгледа внимателно пълен видеозапис от срещата "Ботев" - "Лудогорец" от 14-тия кръг на "А" група, играна на 28.11.2012 г., Съдийската комисия при Българския футболен съюз взе следните решения:

1. За цялостното му незадоволително представяне във въпросната среща и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 6 срещи главния съдия Таско Тасков.
2. За цялостното му незадоволително представяне и допускане на груба грешка, която влияе върху крайния резултат от срещата, и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 15 срещи асистент-съдията Цветан Трифонов. На същия е наложено и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии.

По втора точка:
След като изгледа видеозапис от срещата "Славия" - "Ботев", първи осминафинал от турнира за Купата на България, играна на 02.12.2012 г., за незадоволително представяне, разминаващо се с ранга му на международен асистент-съдия, и допусната груба грешка Съдийската комисия наказва с лишаване от съдийски права за неопределен период от време и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на международните асистент-съдии Георги Славов.

Съдийската комисия не толерира неформалните контакти на съдиите с представители на футболни клубове и осъжда решението на бригадата на Стефан Спасов за оставане на вечеря след футболната среща от 28-ия кръг на първенството на "А" група за сезон 2011-2012 "Лудогорец" - "Черноморец". В тази връзка Съдийската комисия на Българския футболен съюз реши с днешна дата -
04.12.2012 г., да забрани на всички съдии от професионалния футбол приемането на покани за срещи под какъвто и да е предлог с представители на футболните клубове преди и след ръководените от тях футболни срещи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени