Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията по художествена гимнастика прие стратегия за бъдещо развитие

Снимка: БГНЕС

Новият Управителен съвет на БФ Художествена гимнастика проведе първото си заседание. Присъстваха всички членове, с изключение на бившия председател на централата Мария Гигова, която е ангажирана с провеждането на международен съдийски семинар в Москва.

УС на БФХГ взе следните решения: приета бе предложената от Илиана Раева стратегия за развитие на българската художествена гимнастика, с препоръка за оформяне като официален документ на БФХГ; утвърдени бяха председателите на Съдийската комисия Красимира Филипова и на Треньорската комисия Силвия Дивчева-Митева; утвърдени бяха съставите на Консултативните съвети към Треньорската и Съдийската комисии. Целта на Консултативните съвети е по-широк кръг от специалисти да обсъждат и предлагат идеи и мнения по важни за развитието на художествената гимнастика проблеми. Те няма да имат вмешателство при взимане на решения от Съдийската и Треньорската комисии, а ще участват при изготвянето на различни документи като единна програма за методика на обучението, регламенти и правила за национални отбори и др.

Утвърден беше план за работа на УС за 2013-а година.

По предложение на Илиана Раева се взе решение за възраждане на известни международни турнири в България: "Жулиета Шишманова", "Огърлицата на Десислава", "Царица Маргарита" и "Златен обръч".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна