Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаел Грайс приключи с биатлона

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Трикратният олимпийски шампион по биатлон Михаел Грайс (Германия) прекрати състезателната си кариера. Отказвам се. Днес слагам край на кариерата си, заяви Грайс.

36-годишният германец завърши на 67-о място в старта от Световната купа на 20 километра в шведския курорт Йостерсунд през миналата седмица. Това беше и второто най-слабо класиране в 265 състезания в 13-годишната кариера на Грайс.

Вече не чувствам, че мога да бъда конкурентен на най-добрите. Състезанието в Йостерсунд за мен завърши преди да е започнало. Още в първата обиколка нямах никакво желание да се боря, което беше в основата на моите успехи през годините. Още тогава ми беше ясно, че това е последният ми старт, каза той.

Грайс спечели трите си олимпийски титли в Торино 2006 в индивидуалната надпревара, в масовия старт и с щафетата на Германия. Той е и трикратен световен шампион с щафетата на Бундестима (2004 г.), в масовия старт (2007 г.) и със смесената щафета на Германия (2008 г.).

През сезон 2006/2007 Грайс спечели и Световната купа по биатлон. Много съм доволен от постигнатото през моята кариера. Имах много успехи. Смятам, че решението да се откажа е правилно. Очаквам с нетърпение новата вълнуваща страница от моя живот извън професионалния спорт, заяви Грайс, който има общо 21 победи за Световната купа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна