Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец” е есенен първенец, а „Левски” победи „Славия” в най-старото столично дерби

Снимка: Архив

 „Левски” победи като гост "Славия" с 3:1 в мач от 15-ия кръг на „А” футболната ни група. Даниел Димов с глава откри резултата за сините” в 12-ата минута. В 23-ата Здравко Лазаров изравни с удар от наказателното поле на „Левски”. В 46-ата минута Жоао Силва от 20-ина метра направи резултата 2:1, а две минути по-късно отново той бе точен за 3:1 за гостите. В 56-ата минута "белите" останаха с десет души на терена, след като от игра бе отстранен Янко Сандански. Футболистът на "Славия" получи два жълти картона в рамките на две минути.

Отборът на „Лудогорец” е есенен първенец в „А” група. Шампионите от Разград победиха с 3:0 „Монтана”. Любомир Гулдан и Иван Стоянов от дузпа през първото полувреме и Михаил Александров през втората част вкараха головете за домакините. Гостите от "Монтана" останаха с 10 души на терена в 45-ата минута след червен картона на Лахчев.

С гол на национала Георги Миланов в 89-ата минута „Литекс” победи като домакин с 1:0 „Черноморец” (Бургас). Двата отбора изиграха равностоен мач на стадиона в Ловеч с положения и пред двете врати. Гостите от Бургас завършиха мача с десет души, след като в 65-ата минута директен червен картон получи Филипов.

Отборът на „Ботев” (Пловдив) се наложи като гост над „Етър” с 2:1. Станислав Костов откри резултата на стадион „Ивайло” във Велико Търново в 18-ата минута, извеждайки гостите напред в резултата. В 22-ата минута Енрике си отбеляза автогол за 1:1. В 85-ата минута Тодор Неделев донесе победата на пловдивчани.

Последните четири двубоя от есенния полусезон в „А” група са утре:

13:30 - ЦСКА- „Локомотив” (София)  

14:00 – „Миньор” (Перник) – „Берое”

14:00 – „Локомотив” (Пловдив) – „Пирин” (Гоце Делчев)

14:00 Ботев” (Враца) – „Черно море”

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени