Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите ни срещу Румъния и Исландия, а баскетболистите ни срещу Словения и Швейцария в допълнителните квалификации за Евро2015

Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще играе срещу Румъния и Исландия в допълнителните квалификации за Европейското първенство през 2015 година. България ще участва в борбата за едно място на шампионата след три години, а квалификациите започват на 1-ви август 2013-та.

Групова фаза ще се състои от мачове на разменено гостуване. Победителите във всяка група продължават в елиминациите, които започват на 22-ри август. Те отново ще се играят на разменено гостуване, а победителят ще стане ясен на 1-ви септември.

Женският ни представителен тим попадна в група със съставите на Словения и Швейцария. Четирите групи ще се играят на турнирен принцип, а победителите във всяка една от тях ще играят полуфинали и след това финал, който да определи един участник на Европейското първенство през 2015 година.

Първата ни гарнитура все още няма старши треньор. Очаква се през следващата седмица на поста да бъде назначен Георги Божков.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна