Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха Ферарио Спасов от “Ботев” (Пловдив)

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Ботев (Пловдив) уволни от поста старши-треньор Ферарио Спасов. Решението е било съобщено на специалиста по време на срещата му със спортния директор Александър Александров и собственика на клуба Цветан Василев. Въпреки очакванията на Спасов не е бил предложен друг пост в клуба.

Бившият треньор на Литекс и ЦСКА води Ботев през есенния полусезон, в който тимът завърши на пето място с актив от 28 точки. „Канарчетата” изостават на една точка от третия и четвъртия Литекс и ЦСКА. Тимът записа осем победи, четири равенства и три поражения. Едно от тях при гостуване срещу Левски и другите две на стадион "Христо Ботев" срещу Берое и Лудогорец.

Разделяме се като нормални хора. Не очаквах такова нещо да ми се случи отново (след ЦСКА). Не сме обсъждали със собственика да заема друг пост в клуба. Решението явно бе взето отдавна. Днес само ми бе съобщено. Няма да водя отбора срещу "Славия". Тук съм още няколко дни. Не искам да коментирам позицията на феновете сега. Ще направя това на пресконференция, коментира Спасов и потвърди, че Станимир Стоилов ще го наследи на поста.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна