Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев се нареди на шесто място в Словения

Снимка: БГНЕС

Владимир Илиев се нареди на 6-о място в спринта на 10 километра в кръга от Световната купа по биатлон в Поклюка, Словения. Българинът беше един от малцината, които не допуснаха грешка в състезанието и записа две чисти стрелби. Със силно ски бягане Илиев завърши на шесто място с 28,2 секунди от първото място. Непосредствено зад него, също с чиста стрелба, завърши звездата на руския отбор Евгени Устюгов.

Победител стана представителят на домакините Яков Фак, който изпревари с 0,8 секунди Емил Хегле Свендсен от Норвегия, който допусна една грешка при втората си стрелба. Трети се нареди Мартен Фуркад от Франция, който въпреки че не сбърка нито веднъж на огневия рубеж и излезе първи след втората стрелба, не можа да се пребори с Фак и Свендсен и трябваше да се задоволи с третото място.

Шестицата заедно с Владимир Илиев допълниха Тим Бърк от САЩ и Жан Гийом Беатрикс, който остана пети.

От останалите български състезатели най-добре се представи Красимир Анев. Той допусна три грешки в първата си стрелба и въпреки че записа нула при втората, остана едва на 55-а позиция. Михаил Клечеров допусна само една грешка в стрелбите си и се нареди на 75-о място. Мирослав Кенанов е 77-и с две грешки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!