Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова издънка на "Реал" Мадрид, "Барселона" продължава с победите

Меси вкара 2 гола във вратата на "Атлетико" Мадрид при успеха на "Барселона" с 4:1
Снимка: БГНЕС

"Барселона" разгроми втория в класирането "Атлетико" Мадрид с 4:1 в мач от 16-ия кръг на футболното първенство на Испания. С успеха каталунците събраха 46 точки и увеличиха аванса си на върха на 9 точки. Шампионът "Реал" Мадрид е трети с 33 точки.

Домакините имаха огромно превъзходство при владеенето на топката, но трудно създаваха положения пред вратата на гостите. В 31-вата минута "Атлетико" използва своя шанс и поведе в резултата. Радамел Фалкао беше изведен в пеналта от Диего Коста и технично прехвърли Виктор Валдес, реализирайки 17-ия си гол за сезона в Примера дивисион. Каталунците отвърнаха пет минути по-късно със страхотно попадение на Адриано Корея, който получи пас от Андрес Иниеста по дясното крило и с изключителен удар по диагонала от 25 метра прати топката метра в горния ъгъл на Тибо Куртоа. Натискът на "Барса" даде резултат в края на полувремето - след центриране на Шави Ернандес от корнер отляво и разбъркване в наказателното поле на столичани Хуанфран изчисти право към непокрития Серхио Бускетс, който от 6-7 метра стреля точно под гредата за 2:1.

В 57-ата минута домакините на практика решиха всичко с трети гол. Алексис Санчес подаде на Лионел Меси, който преодоля Хуанфран и направи 3:1. Меси отново се разписа в 88-ата минута, като се възползва от грешка на Диего Годин в наказателното поле на "Атлетико", отне топката на бранителя, измъкна се сам срещу Куртоа и копна над плонжа на вратаря, за да реализира 25-ия си гол за сезона в Примера дивисион и общо 90-и за календарната година.

"Реал" Мадрид стигна само до 2:2 като домакин на предпоследния в класирането "Еспаньол", като възпитаниците на Жозе Моуриньо прекъснаха серия от шест поредни победи на "Сантяго Бернабеу" в Примера дивисион и загубиха точки в шампионата на собствен терен за първи път след равенството 1:1 срещу "Валенсия" на 19-и август. "Реал" имаше сериозно териториално превъзходство срещу гостите, но многобройните пропуски пред вратата на Франсиско Касия се оказаха фатални. Лука Модрич нацели лявата греда в 27-ата минута, а 4 минути по-късно "Еспаньол" изненадващо поведе. При контраатака Жоан Верду изведе Серхио Гарсия в добра позиция и нападателят реализира първия си гол за сезона с прецизен удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на Икер Касияс. В 40-ата минута Месут Йозил изведе Кристиано Роналдо сам срещу вратаря в наказателното поле, но Касия успя да избие с крак удара на португалеца от 7-8 метра.

Секунди преди почивката "Реал" изравни - Сами Кедира центрира отдясно и Роналдо засече от въздуха от 5 метра за 1:1. Домакините започнаха много силно през второто полувреме и още в 48-ата минута Роналдо пусна пас вляво в пеналта към нахлуващия на скорост Фабио Коентрао, който напредна и с шут по диагонала от ъгъла на малкото наказателно поле направи резултата 2:1 за "Реал". Домакините продължиха да създават и да пропускат положения и 2 минути преди края бяха наказани. След центриране от корнер отляво и разбъркване в пеналта Ектор Морено върна топката с глава в малкото наказателно поле и Хуан Албин засече в мрежата за 2:2. Така "Еспаньол" записа трето поредно равенство в шампионата, но остана на предпоследното място с 12 точки, но само на точка от спасителната зона.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна