Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал пропуска Откритото първенство на Австралия по тенис

Снимка: www.daylife.com

Рафаел Надал ще пропусне започващото на 14 януари Открито първенство на Австралия по тенис. Носителят на 11 титли от "Големия шлем" смята, че все още не е готов да се завърне на корта след проблемите с колената, заради които не е играл от 6 месеца.

Коленете ми са много по-добре и периодът на рехабилитация мина добре, както предвиждаха лекарите, но този вирус ми попречи да тренирам през последната седмица. Ето защо, съжалявам, но трябва да обявя, че няма да играя в Доха и Australian Open, въпреки че предварително бях планирал да участвам в тези два турнира.За да играеш на Australian Open, трябва тялото ти да бъде в най-доброто си състояние. Това бе трудно решение и съм изключително разочарован, че ще пропусна такъв голям турнир.Обичам да съм в Мелбърн и да играя на "Род Лейвър Арена" пред австралийската публика. Тя ме кара да показвам най-доброто от себе си. Боли ме, че ще трябва да чакам още 12 месеца, за да имам нов шанс да играя в Мелбърн. Междувременно, фокусиран съм изцяло върху това да се завърна в тура, каза Надал.

Бившият водач в световната ранглиста, в момента №4 на планетата, за последно се появи на корта през юни на "Уимбълдън", където сензационно загуби в пет сета още във втория кръг от малко известния чех Лукаш Росол. Проблемите с коленете принудиха Надал да се откаже от участие на Олимпийските игри в Лондон и на последния турнир от "Големия шлем" за годината - US Open.

С неучастието си в Мелбърн, Рафаел Надал за първи път от май 2005 година насам ще изпадне от Топ 4 на световната ранглиста. През миналата година испанецът достигна до финала в Австралия, в който загуби в изключително драматичен маратонски мач от настоящия №1 Новак Джокович (Сърбия). Надал е шампион на Australian Open за 2009 година.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна