Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Алекно напусна поста старши треньор на руския национален отбор по волейбол за мъже

Снимка: Архив

Владимир Алекно подаде оставка като главен треньор на руския национален отбор по волейбол за мъже. Алекно съобщи за своята доброволна оставка на пресконференция в Белгород.

Решението, което взех е изцяла мое! Не слушам семейството ми, нито приятелите, нито колегите. Заради здравословното ми състояние не мога да продлъжа работата си с националния отбор на Русия.Не мога да кажа, че имам нужда от почивка. Просто така го почувствах. Ще се заема с работата в клуба ми Зенит. Тама има накъде да се работи още. Убеден съм, че за мой заместник трябва да бъде избран руски специалист. Има достойни треньори. Например Павел Борщ би се справил. Когато ме избираха мен на поста той отстъпи с един два гласа. Андрей Воронков, Генадий Шипулин също могат да водят „Сборная”! Не смятам, че ще има проблеми. Аз от своя страна съм готов да помагам на националния отбор по всяко време. Съдбата му не ми е безразлична. Сега преди всичко ще върша моята работа в клуба, допълни Алекно, който ще продължи да работи като главен треньор на "Зенит" (Казан).

Владимир Алекно е старши треньор на Русия от 2010 година. Под негово ръководство "Сборная" спечели световната купа и световната лига, а през това лято стана олимпийски шампион в Лондон.

Според информации в руските медии един от вариантите за наследник на Алекно е Пламен Константинов, треньор на  „Губерния” (Нижни Новгород).

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна