Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йохан Кройф сложи край на треньорската си кариера

Снимка: БГНЕС

Холандската футболна легенда Йохан Кройф обяви края на треньорската си кариера. 65-годишният Кройф за последен път води селекцията на Каталуния при равенството 1:1 в контролната среща с Нигерия снощи на стадион "Ел Прат" в Барселона. След двубоя бившият футболист и наставник на "Аякс" и "Барселона" обяви, че прекратява треньорската си работа.

Не мисля, че отново ще бъда треньор, освен ако нещо наистина странно не се случи. Винаги съм имал много неща за вършене, така че не се притеснявам, че ще ми бъде скучно, коментира Кройф, който преди време намекна, че на 65 години е време за пенсиониране.

Холандецът води селекцията на Каталуния от 2009-а година. Преди това той игра като футболист за "Барселона" в периода 1973-1978, след което се завърна на "Камп Ноу" като треньор от 1988-а до 1996-а година, изграждайки т.нар. "Дрийм тим", който спечели първа купа на европейските шампиони в клубната история. Под негово ръководство "Барселона" утвърди атрактивния стил на игра с множество подавания, който в последствие беше доразвит от Пeп Гуардиола и Тито Виланова и още носи успехи на клуба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна