Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алешандре Пато замени "Милан" с "Коринтианс"

Снимка: БГНЕС

Бразилският нападател на "Милан" Алешандре Пато официално премина в "Коринтианс".

"Росонерите" продадоха 23-годишния футболист на световния клубен шампион за 15 млн. евро.

Любопитното е, че през август 2007-а година "Милан" привлече талантливия 17-годишен младок от клуба, който тогава притежаваше световната клубна титла - "Интернасионал" (Порто Алегре) за сумата от 22 милиона евро.

След като премине медицински прегледи Пато ще подпише четиригодишен контракт с гранда от Сао Паоло. Голмайсторът намали заплатата си от четири на два милиона евро, за да се завърне в Бразилия. Така при следващ негов трансфер, ще получи 40% от трансферната сума, а "мускетарите"  - 60%.

Пато вкара 63 гола в 150 мача за италианския гранд във всички турнири и въпреки многото си контузии през последните два сезона беше най-резултатният футболист в сегашния състав на отбора. Младокът пропусна цели 79 официални мача от 2010-а до днес с екипа на "росонерите" поради различни травми.
Пато сам пожела да се върне в родината си, но както заяви по-рано днес президентът на "Милан" Силвио Берлускони, е готов да се върне в "Миланело" след време.

Пато ще играе в "Коринтианс" с любимия си номер 7, който носеше и в първите 5 години от престоя си в "Милан", преди този сезон да вземе номер 9 от Филипо Индзаги.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна