Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече сме в пълен състав за "Фед къп"

Снимка: БГНЕС
Вече е ясен пълният състав на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на турнира „Фед къп”, които започват на 6-и февруари в Ейлат, Израел.

„Освен на Цветана Пиронкова, Елица Костова и Диа Евтимова, ще разчитам на Изабелла Шиникова, т.е. на същия състав както миналата година”, каза капитанът на състава Дора Рангелова.

Имало е варианти да бъдат повикани дебютантките Александрина Найденова и Виктория Томова. И двете обаче са заявени за серии турнири – съответно в Южна и Северна Америка, и е било преценено, че е по-добре да участват там. Освен това Шиникова показа отлична форма през декември и игра два последователни финала на турнири в Турция, което е наклонило везните в нейна полза.

Турнирът в Ейлат се очертава като много силен за поредна година. Сред заявените са имена като №4 в световната ранглиста Агниешка Радванска, сестра й Урсула, която е 31-ва в света, англичанките Хедър Уотсън и Лаура Робсън, и двете в топ 50, и др. Не е изключено отново да играе за Беларус и световната номер едно Виктория Азаренка, но съставът още не е обявен.

Жребият за „Фед къп” се тегли на 14-и януари в централата на Международната тенис федерация в Лондон. Отборите ще бъдат разделени на четири групи. Евентуалните съперници на България са съставите на домакина Израел, Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Грузия, Великобритания, Унгария, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Турция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени