Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" надигра "Пескара" и излезе на 3-то място в Серие А

"Интер" надигра лесно гостуващия "Пескара" с 2:0 и излезе на 3-то място в класирането
Снимка: БГНЕС

 

"Интер" Милано се наложи с 2:0 над "Пескара" и излезе на 3-то място в Серия А преди останалите срещи от 20-ия кръг. "Интер" се намираше в лоша поредица, като до снощи имаше две поражения и 1 равен мач в последните си три мача, но сега с головете на Родриго Паласио и Фреди Гуарин - по един във всяко полувреме, стигна до победата. "Интер" вече има 38 точки, една по-малко от втория "Лацио". Начело е "Ювентус" с 44, който гостува на "Парма". Тимът на "Пескара", който се завърна този сезон в елита, дойде на "Сан Сиро" с 3 точки от гостуването си на "Фиорентина" миналата седмица. С 20 точки гостите делят 14-16 място с отборите на "Сампдория" и "Торино".

Въпреки липсата на основни играчи като Андреа Ранокия, Жуан Жезус, Валтер Самуел, Деян Станкович, Лука Кастелаци, Рики Алварес и Юто Нагамото, "Интер" доминираше през цялото време. След като два пъти игра в мачове от турнира Лига Европа, сега в първенството дебютира 18-годишният Марко
Бенаси
и се представи много добре. Родриго Паласио откри след половин час игра, възползвайки се от подаване на Кристиан Киву. Паласио елиминира Кристиан Терлици и прати топката в ъгъла на вратата на Матиа Перин. И след почивката на гостите им беше трудничко да създадат каквото и да е пред вратата на Ханданович и логично 9 минути след подновяването на играта Фреди Гуарин удвои. И това попадение е голяма заслуга на Паласио, който нахлу в наказателното поле и върна на празно пространство на Гуарин, за когото нямаше проблем да покачи на 2:0.

Алберто Джилардино отбеляза 2 гола при победата на "Болоня" над гостуващия "Киево" в първия мач от 20-ия кръг на Серия А. Световният шампион от 2006-та година с тима на Италия вече има 8 попадения от началото на сезона. Гръцкият полузащитник Панайотис Коне откри резултата в 13-та минута, след като засече с глава центриране от ъглов удар. Минута преди почивката Джилардино направи 2:0 след асистенция на Диего Перес. В 59-та минута след грешка на вратаря на гостите Стефано Сорентино Алберто Джилардино вкара втория си гол в мача. Маноло Габиадини офирми крайния резултат минута преди последния съдийски сигнал.

След успеха "Болоня" събра 21 точки и се изкачи на 13-то място в класирането, докато "Киево" е на 11-та позиция с 24 точки.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна