Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид с нова издънка, "Еспаньол" се измъкна от зоната на изпадащите

"Реал" Мадрид не успя да победи последния "Осасуна" и вече изостава на 15 точки от лидера в класирането "Барселона"
Снимка: БГНЕС

 

"Реал" Мадрид продължава да губи лесно точки в Примера след равенство 0:0 като гост на последния в класирането "Осасуна" в двубой от 19-ия кръг. Гостите трябваше да се справят без наказаните Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, както и без контузения Пепе. В 76-та минута Кака получи глупав втори жълт картон. За по-малко от 20 минути бразилецът натрупа две официални предупреждения, като второто беше за заставане пред топката преди изпълнение на фаул за домакините. 2 минути по-късно Кайехон опъна мрежата, но беше вдигнат флага за засада, като положението беше много спорно и породи доста полемики. "Реал" Мадрид остава на третата позиция с 37 точки, докато тимът на Хосе Луис Мендилибар е в зоната на изпадащите.

"Еспаньол" напусна зоната на изпадащите в Примера дивисион, след като постигна минимална победа с 1:0 над "Селта" в среща от 19-ия кръг. С този успех "Еспаньол" събра 18 точки, колкото има и съперникът им, а двата отбора се подреждат на 15-то и 16-то място в класирането. Нападателят Серхио Гарсия вкара единственото попадение в срещата в 24-та минута от воле. Той засече центриране на Кристиан Стуани, но заслугата за попадението беше на Хави Лопес, който открадна топката от играчите на "Селта" при тяхна атака. Макар и да не блестяха с някакъв атрактивен футбол, "синьо-белите" затвърдиха прогреса си.
Победата им на "Корнел Ел Прат" увеличи позитивната им серия, като те са допуснали само едно поражение в последните 6 мача под ръководството на мексиканския треньор Хавиер Агире.

Мартин Петров най-вероятно ще се присъедини към тима на "Еспаньол" в следващите няколко дни. Снощи той изгледа победата на отбора, изпратила на дъното тимът на "Гранада".

Нападателят на "Валядолид" Патрик Еберт се завърна с 2 гола след контузия и помогна за успеха с 3:1 над "Майорка". Германският нападател, който не е играл от 8-ми декември, се възстановяваше от разтежение на мускул на десния крак.
Той откри резултата в 21-та минута с топовен изстрел след центриране от корнер. Виктор Касадесус изравни за "Майорка" в 38-та минута, но в последните 5 минути Еберт сам изкова победата. Най-напред подаде на Оскар Гонсалес с прехвърлящ пас, който по диагонала не сгреши за 2:1 в 88-та минута. В 3-ата минута на добавеното време Еберт оформи крайното 3:1, след като се пребори за спорна топка пред наказателното поле.

С тази победа отборът на "Валядолид" се изкачи с една стъпка нагоре в класирането и сега заема 10-то място, прекъсвайки серията си от 4 мача без победа. "Майорка" остава на 16-та позиция.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна