Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Мартин Петров, "Еспаньол" надигра "Майорка"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Без новото попълнение Мартин Петров в своя състав, "Еспаньол" се възползва от числено превъзходство срещу "Майорка" и спечели с 3:2 мача между двата тима от 20-ия кръг на испанското първенство по футбол. Петров, който подписа договор с каталунците по-рано тази седмица, остана на пейката цял мач и отложи своя дебют за следващата седмица. Той видя мач с два обрата и червен картон, като краен победител беше неговият нов тим, който се изкачи на четири точки от зоната на изпадащите.

Шимао Саброса даде аванс на "Еспаньол" в 16-та минута, но "Майорка" обърна резултата до почивката с голове на Джовани дос Сантос и Хави Маркес. Верду изравни от дузпа в 68-та минута, а "Майорка" даде числено предимство на своя съперник в 81-та, когато Антонио Луна получи своя втори жълт картон в мача. Това обърка защитата на гостите, която секунди по-късно подари топката на Раул Баена, а полузащитникът не сгреши за крайното 3:2.

"Усещам, че получаваме нужната доза късмет в последно време. Спечелихме три поредни мача у дома, а съперници бяха директни конкуренти в борбата за оцеляване. Доволен съм от играта на тима", каза старши треньорът на Еспаньол - Хавиер Агире.

След първия мач от 20-ия кръг на Примера, "Еспаньол" е на 14-о място с актив от 21 точки. Другите над чертата са "Атлетик" Билбао с 21, "Селта" с 18 и "Гранада" със 17, като също толкова има и изпадащият към момента "Майорка".

 

Срещи от 20-ия кръг на първенството на Испания по футбол:

"Еспаньол" - "Майорка" 3:2

по-късно днес:

"Гранада" - "Райо Валекано"

"Реал Сосиедад" - "Барселона"

"Хетафе" - "Севиля"

"Малага" - "Селта"

в неделя:

"Осасуна" - "Депортиво"

"Валядолид" - "Сарагоса"

"Атлетико" Мадрид - "Леванте"

"Валенсия" - "Реал Мадрид"

в понеделник:

"Бетис" - "Атлетик" Билбао.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна