Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово ще бъде дадено началото на газификацията на града

Снимка: Архив
В Габрово ще бъде дадено началото на газификацията на града. В церемонията ще участва министър-председателят Бойко Борисов, който по-късно ще присъства на представянето на договора за безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и разширение на ВиК - мрежата в Севлиево.

Дългоочакваната газификация на Габрово е факт след близо 17 години, в които различни компании се захващаха с проекта, но никоя не го доведе до край. През последната година, откакто фирма "Ситигаз България" притежава лицензията за разпределение на природен газ, е инвестирала близо 10 и половина милиона лева. Изграден е газопроводът от Севлиево до Габрово. В града са положени още 10 км. тръби за синьото гориво.

Днес премиерът Бойко Борисов, кметът на общината Таня Христова и председателят на съвета на директорите на "Ситигаз България" Александър Кожухаров ще запалят символична факла, работеща на природен газ, с което ще бъде отбелязано свързването на Габрово с националната газопреносна система.

Първите потребители на този вид отопление са Общинската администрация, Техническия университет, две детски градини и местна фирма.
По публикацията работи: Велина Махлебашева - кор. на БНР в Габрово
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени