Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСТ въведе нова система за приемане и обработка на залозите

Снимка: Архив

Българският спортен тотализатор пусна в експлоатация новата централна компютърна система за приемане и обработка на залозите за участие в игрите. Началото на приемането на залози в реално време постави министър – председателят Бойко Борисов.

Обещахме в началото на мандата ни всички залози да могат да се правят до няколко минути преди да се пуснат фишовете. Това е шанс за новите фишове, тъй като всичко ще бъде по електронен път. Имаме подкрепата на целия български спорт. Тото вече е с облик на съвременно търговско предприятие. Основната цел е събиране за физическо възпитание и спорт в България. Новите машини ще влязат в действие до края на месец март, каза министър Свилен Нейков.

За реализирането на новата Система са изградени, оборудвани и свързани два компютърни Центъра (основен и резервен/, разработени, доставени и инсталирани са над хиляда терминални устройства. Между двата компютърни центъра и между тях и терминалните устройства, намиращи се на местата за приемане на залози, са осигурени дублирани комуникационни връзки, предоставящи постоянна свързаност. За участието в игрите чрез новата Система са предвидени и отпечатани еднопластови удостоверителни знаци /фишове/, като след тяхната обработка ще бъдат издавани квитанции, потвърждаващи направените залози, срещу които ще бъдат изплащани печалбите.

Въвеждането на системата ще позволи да се удължи времето за приемане на залози в игрите, като ще могат да се пускат фишове до 1 час преди тегленето на тиража, 30 минути след тегленето на тиража ще могат да се приемат залози за следващия.

Печалбите до 200 лева ще се изплащат във всеки един тото пункт един час след тегленето на даден тираж. Планува се и развитие на денонощни тото пунктове за приемане на залози.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени