Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тренто” отпадна от Шампионската лига след „златен” гейм

Снимка: Архив

Отборът на Трентино Диатек (Тренто) отпадна от участие в Шампионската лига. Възпитаниците на Радостин Стойчев победиха руския Динамо (Москва) с 3:0 гейма, в отделните части 25:19, 25:18 и 25:12 точки в плейофна среща реванш. Така след загубата с 2:3 гейма миналата седмица в руската столица се стигна до т.нар. "златен" гейм. В него, обаче, московчани успяха да се наложат с 15:12 и да елиминират трентинци за първи път на толкова ранен етап на престижния турнир.

В следващата фаза Динамо (Москва) ще се изправи срещу настоящия шампион – Зенит (Казан). Първата среща ще бъде между 5-ти и 7-ми февруари в Казан, а реваншът седмица по-късно.

Старши треньорът на италианския Трентино Диатек Радостин Стойчев даде обяснение защо неговите възпитаници загубиха "златния" гейм:

Знаехме, че можем да се класираме напред със "златен" гейм и затова поехме голям риск. Това е частта, която се решава предимно от късмета, а Динамо имаха повече късмет от нас. Но също така, за да дойде късметът трябва да го провокираш, а ние не го направихме. Ограничихме се до това да чакаме грешки на съперника, които той не направи. Оказа се, че Динамо са по-умни и по-хитри от нас. До "златния" гейм играхме много убедително на всички елементи, както никога до сега през последните 3 месеца. Но това не беше достатъчно и трябва да го приемем, заяви Радо Стойчев.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени