Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макарова и Кенчадзе са 12-ти при спортните двойки на Европейското първенство

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Изключително представяне записа родната двойка Елизавета Макарова и Лери Кенчадзе на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Загреб.

Спортната ни двойка зае 12-ата позиция от 15 участници с общ резултат 115.96 точки. Така те изравниха второто най-добро класиране на страната ни при спортни двойки на европейско първенство. 12-и през 2006-а година са Румяна Спасова и Станимир Тодоров, които година по-рано записват рекордното за България 9-о място.

Татяна Волосожар и Максим Транков защитиха титлата си. Руският дует спечели и двете програми и с общ резултат 212.45 точки завоюва титлата.

Волосожар и Транков поведоха след кратката програма и получиха много силния резултат 139.22 точки за волната, която беше под съпровод на цигулки.

В Загреб битка имаше за бронзовия медал, който стана притежание на Италия. Стефания Бертон и Ондрей Онтарек записаха рекордния за кариерата си сбор от 187.45 точки. Така в трета поредна година те се изкачват с една позиция, като в предишните два сезона бяха четвърти и пети.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна