Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: Отзвукът от референдума показва несъстоятелността на ГЕРБ и БСП

Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева заяви, че отзвукът от проведения референдум доказва "колко несъстоятелни са партиите ГЕРБ и БСП". Според нея резултатите от допитването са ясен знак, че доверието в политиката на премиера Борисов и на партия ГЕРБ е спаднало катастрофално:

Тези две партии нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. За ГЕРБ това е поредното доказателство, че няма стратегия за нищо. Само дребните тактически ходове не носят никакъв дивидент нито на тях като партия и затова обидата от начина, по който всеки се опитваше да придърпа към себе си абсолютно фалшивото чувство, че са победили, още веднъж доказа колко тези партии са абсолютно несъстоятелни.

Според Кунева вчерашните уволнения са опит да се потуши един гаф и да се създаде усещане, че нещо се прави в политиката. Относно оставката на образователния министър Сергей Игнатов, Меглена Кунева коментира, че за да бъде уволнен министър 6 месеца преди края на мандата на едно правителство, трябва да е налице престъпление.

По публикацията работи: Виолета Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна