Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисистите ни в добро настроение преди мача с Финландия за купа "Дейвис"

Григор Димитров и съотборниците му продължават с подготовката за мача срещу Финландия от купа "Дейвис" в зала "София"
Снимка: БГНЕС

 

Новият капитан на националния ни отбор по тенис Димитър Господинов коментира, че не очаква лесен мач срещу Финландия в първия кръг на втора група в зона Европа/Африка на турнира за купа "Дейвис" - световното отборно първенство по тенис. Двубоят е от 1 до 3 февруари в зала "София", а финландците пристигнаха у нас без голямата си звезда Ярко Нийеминен.

Мачът няма де бъде лесен. Познаваме добре всички играчи на съперника. В "Купа Дейвис" ранкингът не играе. Надявам се в неделя ние да бъдем крайни победители. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис за предоставените ни условия за подготовка. Лагерът е перфектен. Най-важното е, че всички момчета са здрави и са готови за битки, каза Господинов.

Господинов ще разчита на Григор Димитров, 40-и в световната ранглиста, на дебютанта Александър Лазов, на Димитър Кузманов и на Тихомир Грозданов.

Тенисистите ни очакват с нетърпение мача и се надяват да покажат най-доброто от себе си.

Радвам се, че отново ще играя за България в купа "Дейвис". Атмосферата в отбора е добра. Днес за първи път играхме заедно, което винаги е много забавно. Всички сме здрави и готови за борба. Вярвам, че ще победим. Все пак сме в България и везните клонят към нас, каза първата ни ракета Григор Димитров.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени