Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тина Мазе първа на Супер Джи на световното в Шладминг, Линдзи Вон се преби

Тина Мазе от Словения спечели първата титла от световното първенство по ски алпийски дисциплини в Шладминг, Австрия
Снимка: БГНЕС

 

Словенката Тина Мазе спечели титлата в супергигантския слалом на започналото световно първенство по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Шладминг. Мазе, която е начело генералното класиране за Световната купа за сезона, завърши с време 1:35.39 минута. За словенката това е втори златен медал от световното първенство след 2011-та в гиганския слалом. Втора на 38 стотни от секундата финишира Лара Гут от Швейцария. Трета е Джулия Манкузо от САЩ на 52 стотни след Мазе.

Носителката на Световната купа през миналия сезон - американката Линдзи Вон получи тежка контузия на коляното. Американката загуби баланс по средата на трасето при приземяване след скок и бе откарана с хеликоптер в болница 15 минути по-късно. Все още не е обявено каква точно е травмата на американката. Според ДПА Вон е с фрактура на горната част на пищяла на десния крак.

Заради гъста мъгла състезанието започна с три часа и половина по-късно от предвиденото. Освен това в него стартираха само 36 от общо 59 състезателки. Веднага след падането на Вон Мария Рийш от Германия и Ана Фенингер от Австрия направиха грешки и също не успяха да завършат. Олимпийската шампионка Андреа Фишбахер от Австрия завърши девета с 1:36.40 минута, а световната шампионка от 2011-та година Елизабет Гьоргъл от Австрия остана 11-та с 1:36.64 минута.

Утре световното първенство продължава със супергиганския слалом при мъжете.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени