Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (Мадрид) се отказа от битката за титлата в Испания

Снимка: БГНЕС

"Атлетико" /Мадрид/ загуби при гостуването си на "Райо Валекано" с 1:2 и така авансът на лидера "Барселона" в испанското футболно първенство след 23-ия кръг вече е 12 точки.

"Барселона" победи "Хетафе" с 6:1, а аржентинският нападател Лионел Меси вкара своя гол номер 35 в испанското първенство, и е начело с 62 точки.

"Атлетико" /Мадрид/ е на второто място с 50 точки, с 4 повече пред градския си съперник "Реал" /Мадрид/, който е на третото място с 46 точки.

Пред 10 000 зрители на своя стадион "Райо Валекано" победи "Атлетико" /Мадрид/ с 2:1, като домакините до голяма степен решиха мача още през първото полувреме с голове на Алхасане Бангоура в 3-ата минута и на Леонардо Карильо Баптистао в 32-рата минута. Гостите от "Атлетико" /Мадрид/ стигнаха до гол едва в петата минута на даденото от съдията продължение след края на мача, а негов автор бе колумбийският нападател и голмайстор на "дюшекчиите" Радамел Фалкао.

Пред 35 хиляди зрители на стадиона в Билбао отборът на "Еспаньол" постигна убедителна победа срещу местния "Атлетик" с 4:0.

Така с тази победа "Еспаньол" се изкачи на 13-о място в първа испанска дивизия с 28 точки, а "Атлетик" /Билбао/ е на 15-о място с 25 точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна