Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек" ще строи нова волейболна зала в Дупница

Ивайло Константинов
Снимка: БГНЕС

 

През май месец най-вероятно ще започне дългоочакваният ремонт на спортната зала в Дупница. Съоръжението ще бъде изцяло ремонтирано, като се предвижда да бъдат бутнати някои от стените, реконструкция на трибуната и игралното поле, а височината на залата ще бъде вдигната с метър и половина.

Проектът е готов отдавна, но се появи проблем със собствеността на част от земята. Още преди година и половина министърът на спорта Свилен Нейков обеща да отпусне 700 000 лева за ремонта, като парите са спечелени по проект на спортното министерство.

От ръководството на "Марек" ще търсят зала за домакинските си мачове през новия сезон. Отборът, воден от Найден Найденов, е основен фаворит за титлата и през тази година. Този сезон за пръв път "Марек" игра в Шампионската лига и домакинстваше в зала "Арена Самоков".

Проектът вече има визуализация и идеята ни е още в края на следващия сезон да играем в нова зала. Имаме над 300 деца в школата и си мисля, че ако не им осигурим по-добри условия, могат да се откажат от спорта, коментира преди дни кметът на Дупница Методи Чимев.

В предаването "На финала" на БНР бившият вицепрезидент на федерацията ни по волейбол Ивайло Константинов, който от години издържа "Марек", а сега е председател на Общинския съвет в града, коментира подробностите за предстоящия ремонт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна