Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция отне лиценза на фирмата, продавала конско месо

Снимка: kp.ru

Франция отне временно лиценза на фирмата, продавала конско месо вместо говеждо. Скандалът, който започва в края на миналата седмица, все повече се разраства и обваща все повече европейски страни.

Заводът на френската месопреработвателна фирма "Спангеро" днес не работи, а нейните над 300 служители са в техническа безработица, след като вчера компанията бе обявена за отговорна в скандала с конското месо, открито в замразени храни вместо говеждо.

На пресконференция снощи френският министър на земеделието Стефан льо Фол обяви временното отнемане на лиценза на фирмата. От днес тя е подложена на експертиза.

Според делегирания министър на потреблението Бьоноа Амон при разследването на случая са намерени достатъчно доказателства, че фирмата умишлено е закупувала конско месо от Румъния със съответния митнически код.

Ръководството на "Спангеро" засега категорично отхвърля обвиненията, упреквайки министъра в прибързани действия, които може да струват работните места на служителите и бъдещето на компанията, която вече губи клиентите си.

По публикацията работи: Юлия Талева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна