Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КФН: Уволнението на министър Дянков е добро решение на премиера

Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев поздрави премиера Бойко Борисов за решението му да поиска оставката на финансовия министър Симеон Дянков. Според шефа на небанковия регулатор, решението е взето след внимателен анализ, не е популистко и наследниците на Дянков са добре подбрани:

Днешното уволнение на министър Дянков е добро решение на премиера, който за пореден път доказа, че в точния момент може да взема правилни и добри решения и има верния нюх.

Мавродиев коментира защо си отиде финансовият министър:

Политиката на г-н Дянков до момента е свързана само с икономии, запазване на макроикономическата и финансова стабилност, но в същото време отсъстващи политики, свързани с насърчаване на икономически растеж, създаване на работни места, незапочнати или недовършени реформи във важни структурни сектори.

Очакванията му за новия финансов министър и вицепремиер са положителни:

Г-н Томислав Дончев е много силна кандидатура. Образованието на г-н Дончев е достатъчно добро и той от дълги години работи в сферата и на европейски проекти и в икономика, и с финанси. Г-жа Павлова е един изключително качествен човек и професионалист. Тя доказа, че се справя прекрасно с проблемите в нейното министерство.

Според Стоян Мавродиев с оставката на Дянков международното мнение за България ще се промени.

По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени