Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС: Няма да правим опит за правителство

Снимка: БГНЕС

След изявлението на премиера в оставка Бойко Борисов от ДПС заявиха, че няма да правят опит за съставяне на правителство и няма да участват в ничий друг такъв.

В съобщение, публикувано на официалната страница на ДПС лидерът на партията Лютви Местан се обръща към премиера в оставка:

Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърля отговорността върху други политически сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си, ще рече на собственото му управление.

ДПС изразяват готовността си да поемат своята отговорност за приемането на необходимите текстове във парламента, които биха помогнали за решаване на належащите проблеми на българските граждани, преди неговото разпускане. От партията смятат още, че кабинетът на Бойко Борисов и парламентът са изчерпали своите възможности.

Междувремено Искра Фидосова от ГЕРБ направи коментар и каза, че партията ще излъчи 20 депутати чрез жребий за подкрепа на кабинет на ДПС, БСП с подкрепата на Синята коалиция и "Атака":

Нека тази 4 формации в българския парламент да застанат ясно пред всички български граждани и да поемат своята отговорност така, както я носихме до този момент ние. Тази, следващата седмица ние ще подкрепим с недостигащите 20 народни представители такъв кабинет. Да излязат, да осигурят 250 хиляди работни места, които чух, че се прокламират на един конкрес преди седмица, да свалят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха.

Искра Фидосова припомни, че ГЕРБ няма да участва нито с лица, нито с предложения за министри. 

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна