Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Законопроектът за енергийна ефективност цели узаконяване на таксите за фотоволтаиците

Снимка: БГНЕС

Предстоящото разглеждане на законопроекта за енергийна ефективност има за цел узаконяване на таксите, въведени за фотоволтаичните централи, каза във Видин депутатът от БСП Михаил Миков:

Те бяха въведени с решение на ДКВР, без да има ДКВР такова законово правомощие, и сега, когато заваляха искове в съда, се търси решение на парламента, с което да се узакони този административен произвол. Ние настояваме да бъдат извадени имената на всички, които са пуснали фотоволтаични паркове и да се сравни какви са били цените на тези инвестиции тогава, когато са вземани тези законови решения.

Нека да се види цената, на която бяха продадени от правителството на Бойко Борисов остатъчните дялове от ЕРП, нека да се видят договорите, дали там няма заложена клауза по отношение продажбата на акции, цената им не може да бъде по-ниска от мажоритарния пакет. И как така става в едно акционерно дружество печалбите всяка година да растат, а цените на акциите да падат няколко пъти. От това България губи 180 милиона. И възниква въпросът случайна ли е тази сделка в края на миналата година? 

По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна