Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" отстрани "Мидълзбро", ще играе с "Манчестър Юнайтед" за Купата

"Челси" надигра "Мидълзбро" като гост с 2:0 и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Англия по футбол
Снимка: БГНЕС

"Челси" се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Англия, след като спечели в мач от 5-ия кръг с 2:0 срещу "Мидълзбро" като гост. "Сините" от Лондон стигнаха до успеха с голове през второто полувреме, дело на Рамиреш в 51-вата минута и на Виктор Моузес в 73-тата. Така "Челси" продължава в следващия етап, където ще срещне "Манчестър Юнайтед".

След като в предишния кръг "Челси" трябваше да се мъчи в преиграване срещу скромния отбор на "Брентфорд", и сега като гост на "Ривърсайд" не показа кой знае каква игра и разлика в класите. След слабото първо полувреме футболистите на Рафаел Бенитес стигнаха до малко щастлив гол. В 51-вата минута бразилецът
Рамиреш откри с удар от 20 метра и рикошет, който помогна на топката да влети в мрежата. 17 минути преди края на мача спорът беше решен окончателно, след като основната работа свърши Еден Азар. Белгиецът рязко тръгна по левия фланг, избяга на защитниците и стигна до края на полето, след което направи двойно подаване с Оскар. После отново взе топката и подаде на Виктор Моузес, който пък я прати за втори път в мрежата на "Червените" от "Мидълзбро".

Мениджърът на "Челси" Рафаел Бенитес направи осем промени в стартовия състав в сравнение с мача с "Манчестър Сити" през уикенда, загубен с 0:2. След мача той отрече информацията на медиите, че в дните до мача на "Ривърсайд" е имал скандали на тренировките на отбора с голяма част от футболистите и по-специално с капитана Джон Тери. Самият Тери беше един от хората, които получиха почивка в срещата за Купата.

Програма за четвъртфиналите:
9-и март:

"Евертън" - "Уигън"
"Манчестър Сити" - "Барнзли"

10-и март:

"Милуол" - "Блекбърн"
"Манчестър Юнайтед" - "Челси"

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна