Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Славия” и „Ботев” (Пловдив) започнаха пролетния дял на първенството с равенство

Снимка: bgnes

„Славия” и „Ботев”  (Пловдив) започнаха пролетния дял на първенството в „А” група с равенство. Пред 3 500 зрители на стадиона в столичния квартал „Овча купел” двата тима завършиха 2:2 в първия мач от 16-ия кръг.

Домакините започнаха по-силно срещата и успяха да открият резултата още в 9-ата минута чрез Галин Иванов. "Канарчетата", които бяха подкрепяни от сериозна агитка в "Овча Купел", все пак успяха да изравнят в 21-ата минута. Вандер Виейра успя да се разпише във вратата на Стефано Кунчев от близко разстояние, след като Живко Желев покри засадата при центрирането.

Мариян Огнянов пък вкара красиво попадение за 1:2 в полза на пловдивчани в 51-ата минута. Ливраменто все пак изравни с глава в 54-ата минута, след като засече центриране на Радослав Димитров, правейки резултата 2:2. Славистите можеха дори да вземат и трите точки, но ударът на Здравко Лазаров в 78-ата минута срещна гредата зад Стаховяк.

В следващия кръг на шампионата, „Ботев” (Пловдив) приема „Левски” на стадион "Христо Ботев", а „Славия” гостува на „Монтана”.

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов сподели, че са се потвърдили опасенията му за тежкия терен на стадиона на "Славия".

При всички положения принудителни смени ни повлияха негативно. Двамата ни крайни защитници бяха в добро кондиционно състояние. След това не можахме да освежим играта с промените, които бяхме планирали. Славия се нагоди по-добре на тежкия терен. Те разчитаха на дълги топки и повече единоборства. Прекалено лесно допускаме ситауции пред нашата врата. За сметка на това не можем да реализираме създадените положения. Има какво да желаем в завършващия удар. Потъврдиха се притесненията ми за терена. На този терен не мога да давам оценки за някой играч.

Наставникът на "Славия" Велислав Вуцов остана разочарован от представянето на своите футболисти

Не съм доволен. Играчите не показаха това, което исках да видя. Не искам да се оправдавам, но пропуснахме 5-6 голови положения. Надявам се в българския футбол да има нормална обстановка и съвсем скоро да мога да използвам Мирослав Антонов. Когато контузените играчи се завърнат, ще изглеждаме различно. Ще имаме повече вариативност. Сега още преди мача си знаех, че имам по една смяна в защита, средата на терена и в атака, заяви Вуцов.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна