Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” направи за смях ЦСКА на "Българска армия"

Снимка: BGNES

„Литекс” надигра и заслужено победи с 2:0 напълно объркания тим на ЦСКА в мач от първия пролетен кръг на "А" футболната ни  група. Двубоят беше завръщане на "червените" на стадион „Българска армия”, както и повторен дебют за Миодраг Йешич начело на тима.

Гостите от Ловеч поведоха в резултата още в шестата минута след гол с глава на Армандо Ваюши, който бе изпуснат от Иван Бандаловски. Играчите на ЦСКА държаха повече топката, но нямаха никакви идеи и много трудно създаваха положения пред Илко Пиргов, докато ловчанлии играха тактически дисциплинирано.

В началото на второто полувреме ситуацията се повтори и Ваюши вкара нов гол с глава, отново след слаба изява на Бандаловски. До края Йешич и неговите възпитаници нямаха отговор и не успяха да се върнат в мача, а привържениците на ЦСКА останаха изключително недоволни от видяното.

След този успех „Литекс” излезе еднолично на третото място в класирането с актив от 32 точки - три повече от "армейците".

Старши треньорът на „оранжевите”  Христо Стоичков беше доволен от постигнатата победа:

Благодаря на момчетата за характера и мъжеството и това, което показаха, защото те спечелиха този мач. Всеки знаеше какво трябва да направи и се раздадоха напълно. Бяхме по-свежи, по-концентрирани. 2:0 е резултат, който отразява това, което видях на терена. Опитвам се да дам футболистите необходимото самочувствие и увереност, че могат да постигнат това, което се очаква от тях. За мен нямаше голяма разлика заради това, че играя срещу ЦСКА. Всички мачове са едни и същи. Ако си професионалист, трябва да подхождаш към всички мачове еднакво, коментира Стоичков.

Треньорът на ЦСКА Миодраг Йешич поиска извинение от феновете на тима за загубата:

Не можем да говорим за титла. Още в пърия мач допуснахме тежка загуба. С един удар получихме гол през първото полувреме. В началото на второто полувреме по същия начин се получи. Извинявам се на запалянковците за тази загуба при завръщането ни на "Българска армия, каза Йешич.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна