Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Йорданов обявява решението си за оставка в сряда

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет във Варна няма да заседава извънредно, тъй като няма основания за това, съобщи неговият председател Николай Апостолов. Вчера кметът на Варна Кирил Йораданов (на снимката) поиска такова заседание, за да обяви решението си дали ще остане на поста.

Няма да има извънредно заседание на общинските съветници във Варна във връзка с искането на кмета на града Кирил Йорданов. Това съобщи след заседание на председателския съвет Николай Апостолов - председател на съвета. Председателският съвет смята, че не е необходимо свикването на сесия, а ако Йорданов иска да обяви оставката си, може да го направи писмено и да го съобщи на брифинг.

Апостолов информира, че от името на Общинския съвет ще бъде изпратено писмо до Министерския съвет с искане 6-и март да се обяви за ден на траур във Варна или за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на Пламен Горанов.

Иван Портних - председател на групата на ГЕРБ заяви, че апелира кметът да обяви оставката си максимално бързо, за да може мирът в града да се възстанови. Той допълни, че всички съветници от ГЕРБ от цялата листа са готови да депозират оставките си, но се търси правен механизъм, по който да стане това.

Владимир Тонев от партия „Нашият град” също посочи, че кредитът на доверие на варненци и към общинските съветници е изчерпан и трябва да има предсрочни местни избори. Междувременно Кирил Йорданов информира, че ще обяви решението си за оставка утре в 12 часа.

Протестите във Варна продължават тази вечер от 18 часа.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна