Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армандо Ваюши е футболист № 1 на 16-ия кръг на "А" група

Армандо Ваюши от "Литекс" бе избран за играч на 16-ия кръг на "А" футболната ни група за двата си гола срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

 

Офанзивният халф на "Литекс" Армандо Ваюши спечели наградата за Играч № 1 на 16-ия кръг. Албанецът заслужи признанието на треньорите, анкетирани от вестник "Футбол", след като вкара и двата гола във вратата на ЦСКА, с които "оранжевите" победиха на старта на пролетния полусезон. "Литекс" спечели с 2:0 и излезе еднолично на 3-то място в класирането, с 3 точки пред ЦСКА и изоставайки на 9 от шампиона и лидер в класирането "Лудогорец" (Разград).

Младокът получи 12 гласа и изпревари в анкетата голмайстора на "Левски" Базил Де Карвальо и звездата на "Лудогорец" Марселиньо.

Тази награда не е само за мен. Тя е за всички в отбора. Доволен съм, че успяхме да спечелим един толкова важен мач на толкова голяма сцена като стадиона на ЦСКА. Честно казано, изненадах се от този успех, защото "Литекс" дълго време нямаше победа над ЦСКА. Надявам се, че така, както победихме ЦСКА, можем
да сторим същото и с "Левски"
, бяха първите думи на Ваюши при получаването на приза.

Според него в основата на доброто представяне на младия тим на "Литекс" е наставникът Христо Стоичков.

Много съм доволен, че Христо Стоичков е мой треньор. Аз съм наистина изключително щастлив от факта, че има възможност да работя с него. Той е един идол, една истинска легенда. В отбора ни има много добра дисциплина и колектив, а освен това той знае как да ни мотивира. Стоичков е страхотен човек, помага на всички ни. Той е много отворен към нас и затова с него се работи много по-лесно. Гледал съм го като футболист и съм изключително радостен, че именно той е нашият треньор, откровено заяви Армандо.

Албанецът призна, че е щастлив в Ловеч и очаква отборът да развие своя потенциал и да запише съвсем скоро големи успехи.

На мен лично футболът в България ми допада и вярвам, че следващия сезон шампионатът ще бъде още по-силен и по-оспорван от сегашния. Надявам се догодина отборът ни също да е по-добър и да имаме повече успехи. "Литекс" е един от най-силните отбори в България и аз бих бил щастлив да продължа кариерата си тук, но разбира се, всичко зависи от ръководството, завърши играчът на ловчанлии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна