Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплекс "Локомотив" в Пловдив с нов облик

Снимка: Архив

Общинският съвет в Пловдив одобри с пълно единодушие проект за продължение на улица "Проф. Цветан Лазаров", като по този начин спортен комплекс "Локомотив" в парка "Лаута" ще добие нов облик. Очаква се същественият ремонт да започне до края на годината. Без осъществяването на проекта не е възможно стадион "Локомотив" да получи лиценз за УЕФА, тъй като изискванията са към съоръжението да водят минимум две пътни артерии.

Улица "Проф. Цветан Лазаров" минава непосредствено до изкуствения терен и помощното игрище на "Лаута", известно повече като "Кошарата". С продължението на пътната отсечка район "Тракия" ще има още един вход, което ще облекчи трафика. Обновената и продължена улица ще минава около комплекс "Локомотив", до ул. "Лев Толстой", която пък води до кръстовището с бул. "Санкт Петербург".

Проектът предвижда да се направи кръгово движение на пресечката на "Проф. Цветан Лазаров" с "Лев Толстой", като освен това ще бъде изграден голям паркинг за автомобили, който ще граничи със сегашната волейболна зала на "Лаута".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна