Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" пропусна възможността да се доближи до лидерите в класирането

Снимка: БГНЕС

Футболистите на "Литекс" не успяха да победят "Локомотив" (Пловдив) и пропуснаха възможността да се доближат до лидерите в "А" група. На Градския стадион в Ловеч двата отбора завършиха наравно - 2:2 в среща от 17-ия кръг в елита ни. Ловчанлии срещнаха сериозна съпротива от пловдивчани. Още в 10-та минута футболистите на "Литекс" поведоха с гол на Исмаил Иса, който след чудесен извеждащ пас на Георги Миланов се измъкна от защитата на гостите и без проблеми прати топката във вратата Йордан Господинов. Пловдивчани се опитаха да реагират веднага, но успяха само на два пъти да стигнат до наказателното поле на "оранжевите". Футболистите на "Литекс" бързо си взеха инициативата и натиснаха съперника си. Ваюши в 19-та минута открадна топката от бранителите на "Локомотив", напредна, стреля опасно, но встрани от вратата. В 29-та минута пловдивчани доказаха, че няма да се предадат лесно и успяха да изравнят. Атанас Атанасов центрира от ляво и Рангел Абушев с глава от границата на малкото наказателно поле вкара за 1:1. След този гол домакините свиха обръча около наказателното поле на "Локомотив" и логично в 38-та минута Георги Миланов отново изведе "оранжевите" напред в резултата. Силен удар на Ванжер срещна гредата. Георги Миланов я посрещна с топовен шут, като тя отново се удари в гредата, но после се оплете в мрежата на Господинов.

В началото на второто полувреме привържениците на "Локомотив" хвърлиха запалена факла и димки на терена и мачът бе прекратен за около минута. През второто полувреме на терена имаше много битка, но головите положения липсваха. На два пъти гостите пробваха да изравнят след преки свободни удари, но бяха неточни. Исмаил Иса пропусна да увеличи аванса на "оранжевите", но останал сам срещу Господинов не успя да го преодолее. В 76-та минута гостите отново изравниха, този път чрез Диего. Бразилецът се възползва от грешка на Славчев. Домакините пропиляха златен шанс отново да поведат. В 79-та минута първо Господинов спаси майсторски удар на Иса, а при добавката Жуниор не успя да преодолее вратаря на "Локомотив". До края на мача ловчалии се хвърлиха да търсят победата, но не успяха да превземат "черно-бялата" крепост.

 

Среща от 17-тия кръг на "А" футболната ни група:

"Литекс" - "Локомотив" (Пловдив) 2:2

Голмайстори: 1:0 Исмаил Иса 10, 1:1 Рангел Абушев 29, 2:1 Георги Миланов 38, 2:2 Диего 76

Главен съдия: Антон Попов

Жълти картони:

"Литекс": Исмаил Иса

"Локомотив" (Пловдив): Атанас Атанасов, Валери Георгиев, Кирил Котев, Костадин Марков

Стадион: Градски стадион

Зрители: 1000 зрители

Състави:

"Литекс": Илко Пиргов, Антон Недялков, Васил Божиков, Симеон Славчев /77 Жуниор/, Ванжер /60 Момчил Цветанов/, Исмаил Иса, Армандо Ваюши, Георги Миланов, Александър Цветков, Николай Бодуров;

"Локомотив": Йордан Господинов, Валери Георгиев, Кирил Котев, Мартин Кавдански, Христо Златински, Костадин Марков, Даниел Георгиев /46 Диего Ферересо/, Атанас Атанасов, Владислав Мирчев /70 Станислав Маламов/, Георги Стефанов /81 Четин Садула/.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна