Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото "Наглите" навлезе във финална фаза

Снимка: БГНЕС

Делото "Наглите" тръгна към Върховния касационен съд. Само в рамките на ден Софийският апелативен съд разпита свидетел, изслуша пледоариите на страните и промени частично присъдите на обвинените за 12 отвличания подсъдими.

Крайният резултат - четирите осъдителни и четирите оправдателни присъди, постановени от Софийския градски съд, се запазват, но въпросителните около някои от похищенията се увеличават.

Причината е, че съдът оправда Ивайло Евтимов-Йожи, Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров-Гребеца за по едно от отвличанията, но потвърди присъдите им от по 18 и 15 години.

Така, след като Софийският градски съд не откри сред подсъдимите виновни за похищението на Румен Гунински-син, от днес намаляха съпричастните и към отвличанията на затворника Васил Маникатов, митничаря Георги Георгиев-Пурата и бизнесмена Борислав Атанасов.

Председателят на съдебния състав е бил на особено мнение. Според съдия Мария Митева по делото са допуснати съществени процесуални нарушения и затова то е трябвало да бъде върнато за ново разглеждане. Митева смята, че е било нарушено правото на защита на Даниел Димитров и Любомир Димитров. Надделяло е обаче мнението на съдиите Христинка Михова и Калинка Георгиева, така че делото "Наглите" вече е на път към Върховния касационен съд.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна