Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганният вятър в Габрово взе жертва, обявено е бедствено положение

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Ураганният вятър в Габрово взе една жертва - загинала е жена. По първоначални данни младата жена е била затисната от пропаднало строително скеле на административна сграда в центъра на града. 

Заради ураганния вятър, със заповед на кмета Таня Христова беше обявено бедствено положение в цялата община. Скоростта на вятъра надвишава 122 км/ч.

Бедствието доведе и до други критични ситуации, има леко пострадали хора. Блокирани са пътни участъци в общината, на много места в селата и града няма ток заради изпокъсани електропроводи. Разрушени са покриви и паянтови постройки, изпочупени са прозорци и витрини.

Във връзка с обявеното бедствено положение утре ще е неучебен ден за всички училища, съобщиха от Гарбовската община. Оттам апелират към всички собственици на автомобили да преустановят движението им.

По отстраняване на щетите работят всички аварийни екипи на "Гражданска защита", Общината и електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО. Сигнали за пострадали и щети могат да се подават на телефон 112. 

По публикацията работи: Велина Махлебашиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени