Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС наказа Ахмед Ахмед и помощника му след мача "Левски" - "Литекс"

Христо Стоичков се закани още снощи на Ахмед Ахмед след отменения гол във вратата на "Левски". Реферът бе лишен от съдийски права до края на сезона.
Снимка: БГНЕС

 

Съдийската комисия на БФС извади от нарядите до края на сезона рефера Ахмед Ахмед, а асистентът му Георги Ковачев за 15 мача. Двамата бяха забъркани в скандала по време на първата 1/4-финална среща от турнира за Купата на България между "Левски" и "Литекс". "Сините" спечелиха с 1:0, но в добавеното време не беше зачетен гол на Николай Бодуров от "Литекс". Ахмед първо отмени попадението, след това го зачете, а накрая отново го отмени. След края на мача той обясни кратко пред чакащите го репортери, че е видял нарушение в атака и призова всички да изгледат записа отново, за да се убедят в правотата му.

В интерес на истината, при ново гледане на записа се чува съдийски сигнал секунди преди Бодуров да нанесе головия удар, но видеото не показва нарушение, което да е маркирано. От решението на комисията пък става ясно, че съдийският
наблюдател на мача - бившият международен страничен рефер Любчо Славчев, му е поставил ниска оценка, изискваща наказание -т.е под 7,1.

Решение на СК при БФС от 14.03.2013-та година:
За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща -1/4 финал за купа "България" между отборите на "Левски" и "Литекс", СК при БФС наказва съдията Ахмед Ахмед с лишаване от съдийски права до края на спортно-
състезателната 2012/2013 г. и запазва правото си да прецени оставането му в ранглистата за сезон 2013/2014 г.

За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща - 1/4 финал за купа "България" между отборите на "Левски" и "Литекс", СК при БФС наказва асистент-съдията Георги Ковачев с лишаване от съдийски права за 15 срещи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна