Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представителството на ЕК у нас организира информационно събитие за правата на пътниците

Снимка: БГНЕС

По повод Европейския ден на потребителите, представителството на Европейската комисия у нас организира публично информационно събитие на централната автогара в София, посветено на правата на пътниците.

Повод е влезлият в сила на 1-ви март тази година регламент, с който се определят правата и обезщетенията, които се полагат на пътуващите с градски и междуградски автобуси.

Игнат Арсенов, директор на европейския потребителски център каза: Ще има представители на европейския потребителски център, подготвили сме информационни материали и брошури, които ще раздаваме, за да информираме пътниците с техните права, съответно ще се опитаме на максимално много хора да успеем да предоставим тази информация и, разбира се, на всеки, при който вече е възникнал някакъв проблем, да дадем консултация на място, безплатнa. Като цяло се предвижда, на първо място, да се повдигне вниманието на хората, които пътуват с автобус, да знаят, че имат права, да се запознаят с тях и да знаят, че в бъдеще могат да търсят и тяхната защита, ако възникне, не дай си Боже, някакъв проблем.

Интервю с Игнат Арсенов може да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Мила Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна