Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново се проведе фестивал на трабантите

Снимка: Катя Чорова

48 трабанта от България и Румъния дефилираха по улиците на Велико Търново по време на четвъртия фестивал на любителите на тази марка немски автомобили, спрени от производство преди двайсет години. Организатор на феста е местният клуб на притежателите на трабанти.

Фестивалът на трабантите започна с изложение на автомобилите пред сградата на Общината, след това се проведе дефилето на колите, а по-късно и майсторското кормуване.

Сред участниците във феста е търновецът Ивайло Антов, който притежава 53 трабанта и участва във феста с атрактивен кабриолет. Той разказва, че да си колекционер на трабанти не е скъпо удоволствие:

Защото един трабант в България в състоянието, в което идват при мен, са за не повече от 100-150 лева. И в момента се придвижвам с трабант, който е 81-ва година производство и за нашите тесни улички в Търново трабантът е идеална кола.

Ивайло споделя, че никой не краде трабанти, но в замяна на това скоро му откраднали предното стъкло заради винетката за 67 лева.

Те дори това се бъзикаха полицаите - то друго по-ценно няма. На самото стъкло има стикер за преглед, за гражданска, тези неща трябва да се подменят, не бях минал предния месец на преглед, там са още 50 лева назад и 11 лева за стикерче на стъклото и отделно пак винетката. Значи нещата, които са налепени на него, са по-скъпи отколкото самото стъкло.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във В. Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна