Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал се завърна триумфално, Шарапова с първа титла за сезона

Рафаел Надал се завърна в големия тенис след контузия с успех във финала на турнира в Индиън Уелс над Дел Потро с 2:1 сета
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал се завърна в големия тенис с успех на турнира в Индиън Уелс, САЩ, след като надигра двама от основните си конкуренти - Роджър Федерер в полуфинала и Хуан Мартин Дел Потро във финала. Испанецът, който дълго време не игра заради контузия, се наложи над аржентинеца Дел Потро с 4:6, 6:3 и 6:4 в своя мач номер 600 сред професионалистите.

Надал изоставаше със сет и пробив в началото на втория сет, но успя да обърне нещата в своя полза. Той първо върна пробив за 3:3, а след това спечели и следващите три гейма, за да изравни сетовете 1:1. Така се стигна решаващия трети сет, в който испанецът имаше инициативата почти през цялото време. Надал водеше в резултата и стигна до 5:3 и 40:0 при сервис на неговия противник. Аржентинецът обаче спечели подаването си, но в следващия гейм испанецът затвори мача за крайното 6:4.

Рафаел Надал си осигури чек на стойност 1 милион долара и 1000 точки за ранглистата, което означава, че той ще си върне 4-то място в нея.

Поставената под номер 2 в схемата Мария Шарапова от Русия спечели първа титла за годината, след като се наложи с 6:2 и 6:2 над Каролине Возняцки от Дания на финала в женската схема на турнира. В мача, който противопостави бивши лидерки в световната ранглиста, Шарапова се справи по великолепен начин и не остави никакви шансове на своята съперничка, след като спечели по два
пробива в отделните сетове. Рускинята игра изключително агресивно и силово, заключвайки мача за час и 21-а минути. С това тя спечели титлата в Индиън Уелс за първи път от 2006-а година насам. 25-годишната Шарапова завърши мача по шампионски, изпращайки печеливш удар със скорост 109 км/ч.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна